Posts

Showing posts from December, 2013

Barang Nak Bawa Bersalin di Hospital

Image
Barang Nak Bawa Bersalin di Hospital
Perkongsian yang baik dari ibu muda Puan Uni. Selamat membaca,,

Apa barang yang perlu dibawa ke hospital?

Yang paling penting adalah :
Kad checkup pregnant bulananICFile plastik berketip - isi semua dokumen berkaitan i.e. kad checkup pregnant bulanan, bil/resit hospital, borang-borang tertentu etc. Nanti dah buat surat beranak baby dan kad perkembangan baby (yang nurse datang cek kat rumah tu) pun simpan semua dalam file ni. Lepas kita dah habis pantang, barulah buat proper filing. Handbeg - biar suami yang pegangHandphone - untuk memudahkan calling ahli keluarga
Dan kat bawah ni juga antara barang yang penting. Saya senaraikan ikut kategori ye.

1) Barang mommy & baby in labour room
2) Barang baby kat wad
3) Barang mommy kat wad
4) Bakul

Ok jom kite tengok satu-satu.


Wajah cantik berseri dengan Vitamin B, C dan E.

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Semoga kita diberi kekuatan oleh Allh SWT untuk mengharungi kehidupan pada hari ini yang serba mencabar. Ya, Wahhab, Ya Razzaq, Ya Fattah, Wahai yang Maha Pemberi, kurniakan rezeki yang berkat kepada semua yang mencari rezeki kerana-MU.

Kecantikan wajah yang sempurna dan berseri sebenarnya bermula dari dalam. Tak guna bermekap tebal, kerana itu semua plastic semata. Mulakan dengan berwudhu’, sentiasa menjaga solat fardhu dan menjaga hubungan dengan Allah dan manusia. Pasti wajah akan tenang, sejuk, bercahaya dan berseri seri, sekalipun berperawakan sedikit gelap.
Pemakanan juga memainkan peranan untuk menaikkan seri wajah. Makanan yang mengandungi banyak vitamin C, vitamn B dan vitamin E membuatkan kulit berseri, tidak kusam dan cantik berseri. Kiranya, untuk bakal pengantin, bagus amalkan diet yang mengandungi nutrient nutrient ini. 

Nutriferon untuk sistem imun yang hebat.

Image
Assalamualaikum dan sejahtera. InsyaAllah, kita tergolong dalam golongan yang mementingkan perhubungan kekeluargaan dan sentiasa mengutamakan keluarga setelah Allah dan RasulNya. Berdoalah kepada Allah supaya diberi kekuatan untuk melaksanakan segala suruhan dan meninggalkan segala larangannya.

Nutriferon untuk sistem imum yang hebat?

Kita sentiasa terdedah kepada beribu ribu jenis mikrob melalui pernafasan (penghawa dingin, gas buangan, asap, virus di udara, habuk), berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perabut, habuk hama pada cadar dan selimut, pengangkutan awam), makanan, latihan fizikal, persekitaran rumah dan tempat kerja serta lain lain.

Jika ahli keluarga anda sering sakit, anak anda mudah diserangdemam dan selsema, ini menunjukkan sistem imum badan anda lemah. Nutriferon Shaklee mungkin boleh membantu menyelesaikan masalah ini.


Karoten kaya Vitamin A, Khasiat tersembunyi

Credit to : http://anizyn.blogspot.com/2008/08/karoten-khasiat-terselindung-kaya.html

Karoten dan sterol tumbuhan memberikan khasiat yang terselindung di dalam pemakanan serta meningkatkan kesihatan tubuh badan. 

Karoten ialah molekul pro-vitamin A larut lemak yang khasiatnya sudah lama dikaitkan dengan tubuh badan yang sihat. 

Pakar pemakanan mengesyorkan supaya kita memakan makanan yang seimbang dan melebihkan kepada buah dan sayuran. Wujudnya karoten dan phytonutrient di dalam buah-buahan dan sayur-sayuran dapat dikenal pasti dari warna-warna buah-buahan dan sayur-sayuran itu sendiri. 

Tumbuh-tumbuhan sebenarnya menyumbangkan lebih 500 jenis karoten yang kebanyakannya terkandung di dalam protoplasma buah-buahan dan sayur-sayuran itu sendiri. 

Walaupun memakan sayuran hijau dan buah-buahan dapat membekalkan karoten yang cukup, kajian mendapati bahawa bioavailability sumber karoten adalah terhad. Ini adalah kerana enzim yang ada dalam sistem pencernaan kita harus memecahkan protoplasma da…

Cod Liver Oil Vs Fish Oil ? Mana satu menjadi pilihan?

Image
Pada zaman dahulu, minyak hati ikan Cod (Cod Liver Oil) sering disimpan dalam peti ais untuk kegunaan harian untuk merawat pelbagai penyakit seperti kekejangan dan sakit sendi. Zaman moden ini, biasanya, anda akan berjumpa dengan botol minyak ikan berbanding minyak hati ikan Cod. Yang mana yang lebih bermanfaat antara hati minyak ikan Vs minyak ikan?


Kebaikan dan manfaat Herb-Lax untuk detox

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera. InsyaAllah, saya nak berkongsi dengan satu produk yang bagus untuk detoksifikasi, atau lebih dikenali dengan detox. Apa itu detox dan Kenapa perlu detox?

Detox merupakan satu proses pembersihan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui najis kita. Detox sangat penting sebelum mengambil apa apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien adalah pada tahap yang optimum.

Herb-Lax yang berfungsi sebagai agen detox ini terdiri daripada 9 herba semulajadi.


Manfaat Carotomax Shaklee

Image
CAROTOMAX merupakan campuran luarbiasa yang menggabungkan alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan faedah karotenoid yang lengkap.Ia diekstrak daripada sayur sayuran dan buah buahan yang kaya dengan sifat antioksidan. 


Suplemen untuk sakit Gout

Image
Gout merupakan penyakit sendi yang disebabkan oleh asid urik yang berlebihan dalam badan. Kehadiran asid urik yang tinggi ini mungkin kerana beberapa faktor antaranya cara hidup, genetik, keadaan kesihatan dan ubat ubatan yang diambil.

Asid urik merupakan bahan kumuh yang disingkir melalui air kencing. Apabila berlebihan dan tidak dapat dibuang dan berkumpul dalam sendi maka, terjadilah sakit gout.

Apabila buah pinggang tidak dapat berfungsi dengan baik, ia tidak dapat melakukan tugas perkumuhan dengan berkesan.


Testi moni Pengguna Vivix yang berpuas hati dengan keberkesanannya

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulillah, malam ni saya titipkan beberapa testimoni yang berjaya dikongsi dengan kami.


Rawatan alternatif untuk sakit sendi dan tulang dengan Shaklee.

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Melakukan ibadah memerlukan kesihatan yang baik, baru terasa sempurna. Antara masalah yang sering dihadapi oleh golongan warga emas ialah sakit sendi. Kesian mereka. Nak solat terpaksa duduk, kerana kesihatan sendi yang tak mengizinkan. Anda mahu membantu ibu, ayah atau mertua anda? MAri berkenalan dengan set sendi dan tulang daripada Shaklee yang dapat membantu mereka menjalani kehidupan dengan lebih sempurna.

Sebelum itu, mari kita lihat rajah di bawah.



Testimoni Set Kesuburan Shaklee Suami Isteri PCOS

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Malam ni, saya nak berkongsi testimoni pengguna yang berjaya hamil setelah mengambil set kesuburan Shaklee Eksklusif grup kami. Alhamdulillah, kita hanya berusaha dan berikhtiar, Allah Yang Maha Pemberi Rezeki.

Beliau adalah seorang pengidap penyakit PCOS (polysystic ovarian sysdrome). Berumur 38 tahun, sudah 12 tahun melayari bahtera perkahwinan tetapi belum mempunyai rezeki anak.

Berjaya hamil setelah mengulang mengambil set subur sebanyak 2 kali. Beliau mula mengambil set ini pada bulan September 2013.


Set yang diambil oleh beliau dan suaminya :

set subur ISTERI : GLA, CoQ10, Vitalea, dan Omega
set subur SUAMI : CoQ10, Zinc, Vitamin E.







Alhamdulillah, satu lagi testimoni yang mengharukan dan mendamaikan jiwa..

Untuk maklumat lanjut tentang set subur, hubungi saya.

Peringatan : walaupun pengambilan produknya sama, cara pengambilan yang betul diambil kira untuk kejayaan jika mendapat keizinan Yang Maha Pemberi. Macam mana nak tau cara pengambilan…

Anak remaja anda bermasalah jerawat?

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Semoga anda melalui hari ini dengan penuh semangat dan tenaga positif.

Anak remaja anda mengalami masalah jerawat? Selain daripada memberinya cream cream luaran seperti OXY, betulkan juga dalamannya. Jaga pemakanan, kurangkan makanan berminyak dan berlemak, dan boleh juga mencuba rangkaian suplemen daripada Shaklee. Untuk Set Jerawat.


Masalah buasir dengan rawatan alternatif Shaklee

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Jika ada menghadapi masalah pembuangan air besar atau mengalami buasir, selain mendapatkan ubat daripada doktor di klinik, apa kata anda ambil suplemen berikut. Mana tau, lebih cepat anda sembuh dengan izinnya.




Kepentingan OMEGA 3 Minyak Ikan (DHA & EPA) Untuk Ibu Mengandung

Image
Penyelidikan saintifik sentiasa memperluaskan pengetahuan kita tentang keperluan pemakanan semasa kehamilan. Antara perkembangan terkini dalam bidang ini ialah kepentingan asid lemak omega 3 dalam perkembangan bayi dalam kandungan yang sihat dan kesihatan ibu hamil.




Mengapa Pengambilan Omega 3 Penting Terutamanya Semasa Mengandung?


Apakah asid lemak Omega 3 dan fungsinya.

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sempena bulan promosi Omega Guard, mari kita berkenalan dengan komponen utama dalam suplemen terbaik ini.




Apakah itu Asid Lemak Omega 3? • Omega-3 adalah  keluarga rantai panjang asid lemak poli tak tepu (polyunsaturated fatty acid) yang merupakan nutrien penting untuk kesihatan dan perkembangan badan. Malangnya, ia tidak disintesis oleh badan kita dan mesti diperolehi dari diet, vitamin, suplemen atau makanan tambahan.


Prosante Shaklee - Sistem penjagaan rambut Luaran yang SUperb.

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera. InsyaAllah, berjanjilah dengan diri sendiri untuk berusaha sedaya upaya menjaga aurat tak kira anda lelaki atau perempuan. Asalkan anda muslim, ketahui batas batas aurat yang perlu dijaga. Rambut yang merupakan mahkota wanita WAjib ditutup daripada kelihatan pada yang bukan mahram.

Saban hari keluar rumah dengan memakai tudung demi tuntutan syariat yang dijunjung, pasti sedikit sebanyak rambut anda sebagai wanita mudah berbuah, berbau kepam, dan kulit kepala berkelumumur. Dengan cuaca negara yang panas dan lembab sepanjang tahun, penjagaan rapi rambut perlu dilakukan untuk kelihatan cantik pada yang tersayang.

Shaklee memperkenalkan sistem penjagaan rambut yang sesuai untuk semua peringkat umur, tak mengira jantina, semua jenis rambut, malah sesuai untuk yang mewarnakan rambut. Rangkaian Produk Prosante hair Care system Shaklee tidak semestinya diambil penuh set, tetapi sesuai untuk masalah yang dihadapi.

Ia terdiri daripada 6 produk dengan harg…

Siapa yang perlukan Omega Guard Shaklee?

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera. InsyaAllah, kita dijauhkan dari sifat nifaq atau tergolong dalam golongan ini. Pada kesempatan ini, saya ingin berkongsi tentang siapa yang perlu mengambil  supplemen minyak ikan. Sudah semestinya pilihan saya Omega Guard dari Shaklee. Saya mula mengambil Omega Guard Shaklee pada bulan Ogos 2013. Dan saya suka dengan kesannya. Berat badan mula turun, tak cepat naik angin dengan anak seperti selalu (mengawal mood), dan rasa lebih sihat, Alhamdulillah.
Mari kita lihat siapa yang patut mengambil Omega Guard?


Bagaimana Omega Guard membantu anda menurunkan berat badan?

How #OmegaGuard can help you lose weight?

1. Fish Oil Enables You Lose Fat and Build Muscle. 
Simply popping a couple of fish oil capsules daily can help you lose fat and build muscle. All you need to do is take enough every day. The study I review below reveals just how much. In this study, subjects took about 2 grams of Omega 3 fatty acids (EPA and DHA) every day for 6 weeks. At the end of the study they lost more than 2 lbs. of body fat. The subjects also gained about 1 pound. What’s really cool about this is that they didn’t exercise, change their diet, or do anything else to lose weight. All it took was taking a couple of high dose fish oil capsules every day.


Mengapa Omega Guard Shaklee Yang menjadi pilihan ramai?

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Kita adalah adalah apa yang kita fikirkan. Oleh itu, fikir yang baik baik sahaja dan elakkan fikiran yang negatif. Bercakap mengenai fikiran, ia sangat berkait rapat dengan otak. Otak yang sihat akan melahirkan pemikiran yang cerdas. Jadi, kali ni saya nak bercakap tentang satu supplemen yang sangat baik untuk otak kita, iaitu, Omega Guard Shaklee.

Apa itu Omega Guard? Ia merupakan minyak ikan paling tulen dan diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun. Ia BUKAN diekstrak dari hati minyak ikan. Omega guard mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan lain lain. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 900gm asid lemak omega 3 EPA dan DHA.


Berhenti Merokok dengan VIVIX Shaklee

Assalamualaikum. Malam ni saya share tentang seorang yang berjaya berhenti merokok dengan Vivix Shaklee. Encik Azrin.


Anak pintar dengan Set Brilliant Shaklee

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pagi pagi ni, sambil buat entry, pandang anak yang sedang nyenyak tidur, rasa bahagia. Anak merupakan rezeki yang tak ternilai. Ibu dan bapa mana yang tak gembira dengan anak yang cerdas dan cergas, bonus kalau dapat anak pintar dan cerdik. Usaha nak dapat anak pintar, cerdas dan cergas dengan Set Brilliant Shaklee.



Set ni terdiri 5 supplemen yang superb iaitu :




Omega Guard --- merupakan minyak ikan dengan kandungan omega 3 DHA dari sumber terbaik tanpa kandungan logam berat. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran. Pelajar yang sering migraine juga bagus mengambil Omega Guard. EPA dan DHA dalam minyak ikan Omega Guard dapat membantu mengurangkan tekanan dan kebimbangan terutamanya semasa musim peperiksaan.
Lecithin --- Lecithin membantu meningkatkan daya ingatan dan meringankan stress dengan kandungan choline yang terdapat di dalamnya.
Cinch Tea --- Kaya dengan taurine yang mampu meningkatkan prestasi minda.
Energizing Soy Protein --- mem…