Suplemen untuk sakit Gout




Gout merupakan penyakit sendi yang disebabkan oleh asid urik yang berlebihan dalam badan. Kehadiran asid urik yang tinggi ini mungkin kerana beberapa faktor antaranya cara hidup, genetik, keadaan kesihatan dan ubat ubatan yang diambil.

Asid urik merupakan bahan kumuh yang disingkir melalui air kencing. Apabila berlebihan dan tidak dapat dibuang dan berkumpul dalam sendi maka, terjadilah sakit gout.

Apabila buah pinggang tidak dapat berfungsi dengan baik, ia tidak dapat melakukan tugas perkumuhan dengan berkesan.





Selain mendapatkan bantuan pakar, suplemen atau vitamin ini mungkin membantu.

[1] ALFALFA - menyingkirkan toksik secara lembut dari badan. Air perlu diminum dengan banyak supaya proses penyingkiran toksik berjalan lancar.

[2] PERFORMANCE DRINK - mengelakkan dehidrasi badan. Ia penting untuk pesakit gout mempunyai bekalan air mencukupi dalam badan untuk proses perkumuhan asid urik. Ini berkaitan dengan pengambilan alfalfa.

[3]OMEGA GUARD - mengelakkan keradangan sendi.

[4]VIVIX - merawat dari tahap selular. Kandungan Anti -INFLAMMATORY (anti RADANG) dari Purple Carrot dalam vivix.

Testimoni Gout  dari Puan Aula :

Condition gout mama mmg terukk.......Everytym tersalah makan or terlalu lame berdiri.. her kaki will bengkak merah and she cant even make a step sebab rase macam ade jarum cucuk2 kaki die... It is so painful that sometyms she just cant stand it and cry... 

So everytime die kena gout die baring je la kat atas katil and abah will give her pain killers to ease the pain and ashe get an injection from the clinic. And the Doctors said injection is not good for her body because of the side effects..( I tak sure about it nanti i post semula k!)..
 
Anak mane yang tak sedih kan?!!!! So looking at the positive effects on me after takingSHAKLEEsuppliments.. So I try the pack suggested for GOUT by SHAKLEE;
 
My mum starts consuming it.. And the very next day NO JOKE... die cakap sengal2 dah kurang tapi sakit2 masih ada..
 
lhamdulilah with GOD's will...AFTER 1 WEEK... she is getting better, kaki mmg still bengkak tapi she dah boleh jalan without complaining sakit.... sape2 yang pernah jumpa my mum dulu jalan hinjut2 and very2 slow..AFTER 2 weeks... ramai la puji dia " Puan Saidah sekarang nampak sihat la muka pun tambah berseri". Apa lagi berbunga2 la hati my mum tuh!! Sedih jugak i dengar sebab selama nie saya tahu my mum sakit tapi tak buat ape2.. Sekarang saya bersyukur saya belikan SHAKLEE pack for her.. Dulu kalo she tengok TV, die takleh bersimpuh or seangkatan dengannye and the good news.. "SHE CAN BEND HER KNEES only after TWO WEEKS!!!". Ta
pi kalo korang nak tahu hah ade BONUS TAMBAHANdalam mengambil suplemen di atas..Mulanya I tak perasan then selepas seminggu mama cakap tak cungap2 she can talk calmly and herBREATHdah tak berbau....


Alhamdulillah, seronok dengan testimoni yang dah berjaya kan? Jika ingin membantu kesayangan anda dengan set gout ni, hubungi saya:

Shaklee ID : 999336
Sms/whatsapp : 019-5575904


Comments

Popular posts from this blog

18 Manfaat Krim Herbal Blend Shaklee

Cara merawat chicken pox / cacar air bayi

16 Info VIVIX Shaklee Yang Wajib Tahu Sebelum Beli VIVIX