Posts

Vitamin C SHAKLEE Terbaik di Pasaran

Salam semua. Anda PEROKOK? selalu STRESS? pengamal OCP (oral contraceptive pill)? selalu mengambil PAIN KILLER? wajah mula ditumbuhi JERAGAT? Tahukah anda? - 1 batang rokok mampu melupuskan 50-100mg vitamin c. -keresahan akan mempercepatkan penyusutan vitamin c. - kontraseptif dan pil penahan sakit akan menyusutkan vitamin c dengan banyak. Kenapa VITAMIN C PENTING? --vit c mampu mengurangkan kolesterol & tekanan darah, kekalkan salur darah sihat, hindar arteriosklerosis, thrombus, halang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi. bantu lawan kanser, antioksidan yang power n mampu tingkatkan interferon semulajadi tubuh, ransang pengeluran t cell untuk lawan kanser, buang bahan kimia bahaya dari tubuh,  hapyskan free radikal sebelum is serang tubuh kita. tingkatkan sistem imun, bantu penyerapan zat besi, bantu sel darah putih tentang kuman, kukuhkan sistem imun, kurangan simptom flu n selsema. melegakan inflamasi, baikki masalah imsomnia & stres…

Cara Menghilangkan Eyebag dengan berkesan

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera. 

Adakah anda mengalami insiden terlampau penat bekerja di siang hari, tak cukup tidur dan keesokkanya mata anda jadi bengkak dan terdapat lebam di bawah mata.





 oh, tidakkk!!!!

Simptom ini sebenarnya menunjukkan yang mata anda penat atau letih. Bengkak mata juga boleh terjadi jika anda menangis dalam jangka waktu yang lama.

Kulit di sekeliling mata kita amat nipis, sensitif dan menngandungi banyak saluran darah.

Tekanan emosi, kurang tidur, penuaan, pengumpulan lemak di bawah mata memberi kesan kepada kulit di sekeliling mata dan menyebabkan cecair berkumpul di situ mengakibatkan terjadinya eye bag. 

Terdapat beberapa cara semulajadi untuk merawat masalah eyebag atau mata bengkak menggunakan bahan-bahan di rumah sahaja.


1.Teh uncang yang disejukkan




Teh uncang merupakan pilihan terbaik jika anda tidak mahu rakan pejabat nampak kesan eyebag pada mata anda. Caranya, letakkan uncang teh dalam air panas selama 1 minit, dan sejukkan dalam peti ais selama bebara…

Promosi bulan mei yang meletup.

Assalamualaikum semua. Saya nak kongsi dengan anda promosi bulan mei shaklee yang meletupp..

Sempena bulan ramadhan yang bakal tiba tak lama lagi, shaklee buat promosi yang kaw kaw best..

Beli performance 2 canister, dapat diskaun 10%.. ada lagi, beg eco pack n go. PERCUMA.

Beli mealshake 2 canister, dapat diskaun 10%, beg eco pack n go, FREE..

Beli cinch vanila shake mix, dapat diskaun lagi 10%, Beg eco pack n go, juga secara percuma.

3-3 ni, memang makanan power untuk bulan puasa ni, membantu anda kekal bertenaga, kekal terhidrat dan senang nak melakukan tugas2 harian.

Dapatkan daripada saya, cod seluruh bandar baru bangi, ukm dan bangi avenue..

Hubungi sy 013-4376751 wasap..

Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi

Image
Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi dengan ready stock Produk Shaklee

Shaklee Kolagen Powder Minuman Kolagen Terbaik & Berkesan

Image
Assalamualaikum dan salam ceria. Moga hari- hari yang mendatang memberi 1000 manfaat buat diri kita dan orang lain. Pada kali ini, saya nak berkongsi dengan pembaca sekalian berkenaan satu supplemen dalam shaklee, iaitu shaklee kolagen powder.

Adakah kolagen satu pilihan atau satu keperluan? 
Pada hari ini, haiwan membesar dengan pantas dan melalui perubahan genetik. Contohnya ayam, walaupun ia sumber kolagen yang baik, tapi, belum sempat membesar, kerana baru berumur 60 hari, dah disembelih. 
Maka, badan ayam tak sempat nak menghasilkan kolagen yang cukup macam ayam zaman pada zaman dulu. Maka, kolagen pada hari ini adalah satu keperluan dan bukan pilihan.
Kenapa manusia perlukan kolagen? Bila sebut kolagen, biasanya kita akan terbayangkan cantik, tegang, muda dll. 
Sebenarnya. Fungsi kolagen lebih daripada itu.
Di setiap sendi dimana tulang-tulang kita bertemu, di situ ada kolagen yang membolehkan tulang ini bertemu tanpa berlaga saraf. Sakit ye bila saraf ni berlaga.
Antara 1 tulang denga…

CAROTOMAX Shaklee : Beta Carotene & pelbagai Antioksidan Hebat

Image
Salam semua. Hari ni saya nak berkongsi dengan pembaca blog tentang 1 produk shaklee yang sinonim dengan kesihatan mata, kalau orang rabun, makan bende ni insyaAllah, rabunnya berkurang. Memperkenalkan CAROTOMAX Shaklee, yang sangat kaya dengan antioksidan.
Mengapa shaklee menghasilkan supplemen CAROTOMAX?
Fungsi utamanya adalah untuk membekalkan badan dengan vitamin A (sejenis mikronutrient) kerana ia tak dapat dihasilkan oleh badan manusia.
Vitamin A juga dikenali sebagai retinol atau retionic acid. Ia adalah sejenis vitamin larut lemak. Vitamin A terdiri daripada 2 bentuk. 
Yang pertama, dalam bentuk vitamin A itu sendiri dan boleh didapati daripada hati lembu, hati ikan ( cod liver oil), ikan salmon dan susu yang diperkuatkan ( enriched)  dengan vitamin A. Isunya di sini adalah hati adalah organ yang dipenuhi dengan toksin.
Bentuk vitamin A yang kedua adalah beta karoten. Ia adalah sejenia pekurser di luar badan  dan akan bertukar semula kepada vitamin A di dalam badan. Beta karoten ia…

B COMPLEX SHAKLEE : Vitamin B Lengkap dengan Asid Folik

Image
B compleks shaklee telah di 'endorse' kan sebagai ubatan perlu oleh kementerian kesihatan malaysia (kkm) dan ia bebas cukai. B complex shaklee datang dengan pakej lengkap asid folik dan biotin.

Hubungi sy 013-4376751 untuk B complex anda.