Sunday, 20 August 2017

Shaklee Kolagen Powder Minuman Kolagen Terbaik & Berkesan

Assalamualaikum dan salam ceria. Moga hari- hari yang mendatang memberi 1000 manfaat buat diri kita dan orang lain. Pada kali ini, saya nak berkongsi dengan pembaca sekalian berkenaan satu supplemen dalam shaklee, iaitu shaklee kolagen powder.



Adakah kolagen satu pilihan atau satu keperluan? 

Pada hari ini, haiwan membesar dengan pantas dan melalui perubahan genetik. Contohnya ayam, walaupun ia sumber kolagen yang baik, tapi, belum sempat membesar, kerana baru berumur 60 hari, dah disembelih. 

Maka, badan ayam tak sempat nak menghasilkan kolagen yang cukup macam ayam zaman pada zaman dulu. Maka, kolagen pada hari ini adalah satu keperluan dan bukan pilihan.

Kenapa manusia perlukan kolagen? Bila sebut kolagen, biasanya kita akan terbayangkan cantik, tegang, muda dll. 

Sebenarnya. Fungsi kolagen lebih daripada itu.

Di setiap sendi dimana tulang-tulang kita bertemu, di situ ada kolagen yang membolehkan tulang ini bertemu tanpa berlaga saraf. Sakit ye bila saraf ni berlaga.

Antara 1 tulang dengan tulang yang lain ada ruang yang disambung oleh ligamen. Antara kandungan ligamen adalah kolagen.

Ligamen ni penting tau. Sebab ia membolehkan kita membengkok tangan dan kaki, memusing kepala, rukuk dan sujud.

Bila something happened pada ligamen ni, aktiviti bengkok membengkok jadi tak selesa. Ada mak ayah kita yang tak boleh rukuk dan sujud sebab ligamen dah keras.

Bendalir kat tulang mereka dah takde sebab badan kehilangan kolagen. Why? Kolagen ni akan susut selari pertambahan usia.





Selain tu, kolagen juga penting untuk kuku, rambut, dan kulit kita.

Jom kita senaraikan 8 lagi fungsi kolagen 

1. Membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula.

2. Kuku jadi lebih kuat. Bintik putih hilang.

3. Kulit kurang kering dan menjadi lebih elastik.

4. Membantu mengurangkan parut.

5. Membantu menghilangkan tanda penuaan.

6. Membantu mengurangkan geseran di sendi 

7. Kornea mata kita memerlukan kolagen dan membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal.

8. Memastikan otak sentiasa sihat. Sel glya bekal nutrisi pada otak dan ini disokong kolagen.

Ok, kita dah tau kenapa perlu ambil kolagen dan fungsi kolagen. Now, kenapa kene pilih kolagen powder shaklee?

Sebelum tu, kita kene tahu, sumber kolagen HANYA dari haiwan. Lembu, ayam, ikan dan babi adalah sumber kolagen yang bagus BUT, yang paling bagus adalah daripada ikan.

Isunya, kolagen tu terletak di sisik ikan, oppss...

Mana ada orang makan sisik ikan. AND. mesti ikan laut dalam.

WHY KOLAGEN POWDER SHAKLEE??

1. SUMBER.
sumbernya sah sah halal. Sebab shaklee menggunakan sisik ikan merah laut dalam . So, kat sini, tak timbul isu halal.

2. ISU KESIHATAN 
Anda tau tak? Komponen utama bagi sebijik fibroid adalah kolagen. Haaa??.. yes dear. Mengapa terjadi begini.?

Kolagen ni adalab struktur protein yang besar dan kuat. Bila ia besar, badan kita susah nak serap. Kolagen ni akan pergi ke bahagian tertentu pada badan, tersangkut kat situ, membentuk mass dan membentuk ketumbuhan.

Kolagen powder shaklee AMAT rendah berat molekularnya, sekitar 1000 dalton shj. That' s why, ia mudah diserap dan isu kolagen sangkut sangkut ni tak timbul.

Shaklee pergi lebih jauh lagi...HOW?

Dengan mencampurkan prebiotik Lactobacillus acidophilus dalam kolagen powder shaklee. L.a ni bantu kolagen masuk ke usus kecil dan diserap sepenuhnya. Best kan?

3. ISU KECANTIKAN

Ok, kolagen kan macam saya cakap tadi penting untuk sendi dan pergerakan kan?

BUT.

Kita tak nafikan kolagen juga adalah untuk CANTIKK! Haa, dengar ni adik kakak..

Kolagen powder shaklee dah ditambah dengan vitamin B dan vitamin C. 2 vitamin ni kan vitamin cantikk.

Vitamin C mencerahkan kulit dan vitamin B menyerikan kulit.

Woww weii sangat kan..




Ok, sekarang kita dah tahu kenapa kene amik kolagen powder shaklee.. 

Jom kita tengok kandungan utamanya :





1. KOLAGEN SISIK IKAN MERAH.
Sumber kolagen premium sebab kurang tercemar ( ikan laut dalam), kadar penyerapan juga lebih tinggi banding dengan kolagen haiwan lain.

2.EKSTRAK BIJI CAMELLIA JAPONICA.
Terdiri dari asid oleik, satu pelembab kulit yang hebat dan isoflavon. Antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

P/s: hati hati untuk sesapa yang ada sejarah kanser dan fibroid, anda dinasihatkan tidak mengambil kolagen ini kerana kandungan isoflavonnya.

3. EKSTRAK PFAFFIA
Dikenali jugak dengan nama ginseng brazil. Apabila digabung dengan ekstrak biji camilia japonica, ia bantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Asid hyaluronic menghidrat tisu tubuh supaya kulit lembut, lembab dan licin. Syokknyee.

4. ELASTIN DARI KOLAGEN IKAN.
Elastin jaga kulit kita supaya fleksibel BUT tegang, kulit jadi toing, toing toing apabila ditarik..hihi..

5. VITAMIN C
Galakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang rosakkan kulit.

6. VITAMIN B

7. EKSTRAK KEKERANG.
Glukosamine ekstrak kekerang penting untuk sintesis cecair synovial yang membekak pelincir pada sendi dan hidratkan mata.

8. LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS.

Ok, dh tengok bahan bahannya kan? Now, nak tau jugak kan, berkesan ke kolagen powder shaklee ni.

Kolagen powder shaklee ni terbukti secara KLINIKAL tau.

Dengan pengambilan 8 minggu atau 4 kotak, peratus kelembapan, kelembutan, kedutan dan keserian wajah diperbaikki. Keserian wajah improve 90%... woww wieee.. kedutan hilang 80%.. omg..






Ok, dah habes penerangan tentang kolagen powder shaklee.

Jadi berapa harga sekotak? Ada 15 sachet 1 kotak. 

Sekotak RM316.

Nak lebih jimat. Jom daftar ahli dengan saya.

Pastikan anda beli dari kami kerana kami mendapat bimbingan dari pakar nutrisi dan doktor berpengalaman. Cara makan dan konsultasi adakah berbeza dan eksklusif.

Anda boleh mendapatkannya dengan harga yang lebih menguntungkan dan diiringi konsultasi eksklusif dr pakar nutrisi shaklee dengan mendaftar sebagai ahli shaklee. Pastikan beli dari grup #superstarzfamily dan #buildbyme untuk mendapat manfaat yang menyeluruh.

Hubungi saya:

Sakinah mohd khialdin
013-4376751

Wednesday, 16 August 2017

CAROTOMAX Shaklee : Beta Carotene & pelbagai Antioksidan Hebat

Salam semua. Hari ni saya nak berkongsi dengan pembaca blog tentang 1 produk shaklee yang sinonim dengan kesihatan mata, kalau orang rabun, makan bende ni insyaAllah, rabunnya berkurang. Memperkenalkan CAROTOMAX Shaklee, yang sangat kaya dengan antioksidan.


Mengapa shaklee menghasilkan supplemen CAROTOMAX?

Fungsi utamanya adalah untuk membekalkan badan dengan vitamin A (sejenis mikronutrient) kerana ia tak dapat dihasilkan oleh badan manusia.

Vitamin A juga dikenali sebagai retinol atau retionic acid. Ia adalah sejenis vitamin larut lemak. Vitamin A terdiri daripada 2 bentuk. 

Yang pertama, dalam bentuk vitamin A itu sendiri dan boleh didapati daripada hati lembu, hati ikan ( cod liver oil), ikan salmon dan susu yang diperkuatkan ( enriched)  dengan vitamin A. Isunya di sini adalah hati adalah organ yang dipenuhi dengan toksin.

Bentuk vitamin A yang kedua adalah beta karoten. Ia adalah sejenia pekurser di luar badan  dan akan bertukar semula kepada vitamin A di dalam badan. Beta karoten ialah pigmen yang bertanggungjawab memberikan warna cantik kepada tumbuhan ( warna merah, pink dan jingga).

Apakah FUNGSI VITAMIN A ?

1. Untuk kesihatan mata.
2. Kulit yang cantik.
3.Untuk perkembangan fetus
4. Menjaga kesihatan mukus membrane (dari kawasan hidung, saluran pernafasan ke paru-paru.
5. Menguatkan sel darah putih supaya boleh membahagi dengan sihat.
6. Mengelakkan rabun malam., kornea mata menjadi licin.
7. Kulit yang cantik.
8.  Kajian menunjukkan vitamin A dapat merendahkan penyakit autoimun seperti reumatoid arthritis, SLE dan vitiligo.

AWAS : jika hamil, elakkan mengambil supplement retinol kerana ia boleh menyebabkan risiko anak cacat.

Tanda-tanda KEKURANGAN vitamin A :

1. Rabun malam
2.  Kelumumur
3.Kulit bersisik
4.Selsema dan jangkitan
5. Ulcer mulut.

CAROTOMAX shaklee membekalkan 6 jenis karotenoid yang kaya dengan antioksidan. Ia diekstrak dari sayur dan buah seperti rumpai laut, minyak sawit, marigold, biji anggur, tomato, dan lain lain.



1. Astaxanthine 
-ia merupakan pigmen dalam alga dan fitoplankton.
-memberikan warna pink kepada salmon.
-Shaklee menuai astaxanthine dari hematococcus ( sejenis microalga laut) di kepulauan cona, hawaii yang terjaga dari pencemaran.
-melindungi kerosakan oksidasi kolesterol LDL.

2. Alpha carotene
-ia merupakan pigmen merah dari minyak buah sawit.
-untuk penglihatan malam, mata sihat, menghalang degenerasi penglihatan.

3. Beta carotene
-ia merupakan pigmen kuning
-prekursor vitamin A.
-disimpan dalam tisu badan seperti kulit dan otot sebagai sebatian antioksidan.
-ditukar kepada vitamin A apabila badan memerlukan.
-memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka.
-mempertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat. 

4. Lycopene
-pigmen merah, contohnya pada tomato dan tembikai.
-bersifat anti oksidan, menghalang penuaan organ.
-untuk serviks yang sihat, kitaran jantung dan sistem imun.
-mengurangkan risiko penyakit kelenjar prostat

5.Lutein
-pigmen kuning gelap contohnya pada labu.
-menyekat katarak, AMD ( age related macular disease), glaukoma

6.zeaxanthine
-pigmen kuning gelap contohnya pada jagung.
-melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru yang bahaya
-kurangkan risiko kanser payudara, ovari, endometrial dan serviks

Satu hidangan CAROTOMAX shaklee bersamaan dengan :-

Pastikan anda beli dari kami kerana kami mendapat bimbingan dari pakar nutrisi dan doktor berpengalaman. Cara makan dan konsultasi adakah berbeza dan eksklusif.

Harga CAROTOMAX shaklee 30 biji RM65.72

Anda boleh mendapatkannya dengan harga yang lebih menguntungkan dan diiringi konsultasi eksklusif dr pakar nutrisi shaklee dengan mendaftar sebagai ahli shaklee. Pastikan beli dari grup #superstarzfamily dan #buildbyme untuk mendapat manfaat yang menyeluruh.

Hubungi saya:

Sakinah mohd khialdin
013-4376751

Sunday, 13 August 2017

ALFALFA COMPLEX SHAKLEE Herba Klorofil 1001 Manfaat

Alfalfa kompleks shaklee merupakan produk signature shaklee. Terdapat banyak produk alfalfa di pasaran. Malahan, sayur alfalfa juga ada dijual di pasaraya. JADI, mengapa kita perlu pilih alfalfa kompleks shaklee. Saya akan terangkan kemudian.


Alfalfa kompleks shaklee

Kisah alfalfa bermula lebih 5000 tahun dahulu di Middle East (Timur Tengah), apabila komuniti Arab memberikan alfalfa kepada kuda mereka sebagai makanan. Apa yang dapat mereka perhatikan, kuda yang diberi alfalfa, lebih tangkas dan cergas. Akhirnya, bangsa Arab telah mencuba sendiri alfalfa dan mendapati kesannya sangat menakjubkan!

Mula dikenali dengan ‘al-fash fash’ dengan makna ‘bapa segala tumbuhan’ di Timur Tengah, ia kemudiannya diperkenalkan ke seluruh dunia sebagai sumber nutrien yang hebat. Di Sepanyol, namanya diolah menjadi ‘alfalfa’ yang kekal hingga hari ini.

Terdapat juga sumber yang mengatakan alfalfa berasal daripada perkataan arab alfa alfa. Alfa / alfun bermaksud seribu dan alfa alfa bermaksud beribu ribu.

Ia merupakan tumbuhan yang istimewa kerana akarnya menjunam jauh ke dalam tanah sehingga mencapai 20 kaki ke dalam tanah. Jadi, ia dapat menyerap banyak zat mineral dari tanah ke seluruh bahagian pokok terutama bahagian daun.






Alfalfa dikenali dengan fungsinya yang sangat banyak, dan juga kerana semua bahagian pokoknya boleh dimakan, dari akar hingga ke pucuk. 


Selain dari digunakan sejak ribuan tahun, alfalfa digunakan dalam perubatan Tradisional Cina, Eropah, homeopati, malah juga dalam kajian perubatan moden.

Dalam penyelidikan “Journal of Nutrition” tahun 1984 oleh para ahli saintis di University of California, Alfalfa disimpulkan  dapat menggantikan insulin untuk penghidap kencing manis.

Ia mengandungi 25% protein mengikut berat, mengandungi lysin, iaitu asid amino yang memainkan peranan penting dalam penyerapan kalsium, membina serat otot, menghasilkan hormon, enzim dan antibodi, dan membaiki tisu yang rosak, seperti yang dipetik daripada "Biochemistry of Human Nutrition". 

Daun alfalfa sangat kaya dengan mineral, termasuk kalsium, magnesium,potasium, zat besi dan zink. Alfalfa juga sumber yang baik bagi beta-karoten, vitamin D, E, K dan B kompleks, selain sumber terbaik klorofil. 

KEBAIKAN alfalfa yang direkodkan dalam sejarah

1) kaya dengan klorofil
2) kaya dengan segala nutrisi termasuk kalsium dan protein.
3) kaya dengan mineral penting yang jarang ada pada tumbuhan lain.
4) detoks usus, detoks darah dan detoks logam berat.
5)bersifat alkali, dapat mengalkalikan darah ( menaikkan pH darah, kurang berasid)
6)boleh menarik racun logam berat heavy metal keluar dr darah.
7)membantut pertumbuhan parasit dalam darah dan usus
8) menurunkan kadar gula dalam darah.
9)mengurangkan alergi
10)membunuh parasit punca keputihan
11)kurangkan kejadian gatal gatal termasuk hives, gegata, urticaria dan kelopak garam.
12) menghilangkan resdung, alahan dan asthma.
13)membantu pembekuan darah yang sihat
14) membantu masalah pembekuan darah seperti thrombocryotopenic purpura
15) bantu perangkap lemak dan kolesterol

Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok & darah tinggi. Hanya alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol. Bagus untuk yang ingin menguruskan badan. 

Alfalfa dipercayai mempunyai bahan untuk menurunkan kolesterol dengan kehadiran isoflavone, sterol dan saponin glikosid, walaupun kajian tentang perkara ini belum kukuh, seperti yang di petik dari "Medical Herbalism". Alfalfa disandarkan sebagai tidak toksik, walaupun dalam dos yang tinggi. 


16)bantu lawaskan kencing
17) menghilangkan bengkak air water retention
18) mengeluarkan angin dari usus dan perut.
19) mengandungi vitamin A, C, E, calcium, potassium, phosphorus, iron, magnesium, copper, zinc, boron, chromium, molybdenum, manganese, beta-carotene
20) 300 zat termasuk bioflavonoids
21) sumber vitamin K.
22)Mencegah sakit athritis dan melegakan kesakitan.  

Gout merupakan satu bentuk arthritis - radang pada sendi - yang menyebabkan kesakitan yang bersangatan  secara tiba-tiba, kemerahan, panas dan bengkak pada sendi. Biasanya terjadi pada satu sendi pada satu satu masa walaupun kemungkinan terjadi pada beberapa  sendi sekaligus.

Menurut "The New Healing Herbs", kesan alkali pada alfalfa boleh melarutkan kristal asid urik, yang akan mengurangkan level serum asid urik. Ini akan membantu mengurangkan risiko gout, selain mengurangkan pedih ulu hati, ketidakhadaman, perut tidak enak dan membantu penghadaman secara am.

23) Alfalfa merupakan 'natural galactagogue'  atau penggalak semulajadi bagi ibu ibu yang menyusu., dimana ia mampu meningkatkan pengeluaran susu ibu, jika disertakan amalan menyusu yang lain dengan betul. Bagi  ibu menyusu Alfalfa merupakan bonus kerana ia mampu  menegangkan  payudara dan merapatkan bahagian intim anda.


Dan banyak lagi.

MENGAPA PERLU PILIH ALFALFA KOMPLEKS SHAKLEE?

Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di Califormia yang bebas dari pestisid, herbasid, racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia. dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. 

Medicago sativa mempunyai gred paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Ia mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar. Akarnya boleh mencapai sehingga 6 meter ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. 



Daun alfalfa dari SHAKLEE hanya dituai apabila  telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan.


Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan SHAKLEE yang sangat ketat dan teliti. 

Alfalfa Shaklee juga diuji secara klinikak dengan kos hampir RM1 billion untuk memastikan keselamatan, mutu, keberkesanan dan kualiti unggul.




PERINGATAN : Ibu hamil dan pesakit SLE atau sakit auto imun yang lain tidak dibenarkan mengambil alfalfa. 

* Jika mengambil persediaan ini, anda dinasihatkan mengambil air sekurang-kurangnya 3 liter sehari.


Pastikan anda beli dari kami kerana kami mendapat bimbingan dari pakar nutrisi dan doktor berpengalaman. Cara makan dan konsultasi adakah berbeza dan eksklusif.

Alfalfa kompleks shaklee terdapat dalam 2 saiz
S -330 biji RM61
L-700 biji RM109

Anda boleh mendapatkannya dengan harga yang lebih menguntungkan dan diiringi konsultasi eksklusif dr pakar nutrisi shaklee dengan mendaftar sebagai ahli shaklee. Pastikan beli dari grup #superstarzfamily dan #buildbyme untuk mendapat manfaat yang menyeluruh.

Hubungi saya:

Sakinah mohd khialdin
013-4376751





Thursday, 10 August 2017

Promosi Shaklee Ogos 2017

Sempena bulan kemerdekaan ni,

Jadi ahli berdaftar dengan shaklee dan buat belian min 100uv dalam 1 resit , anda boleh :

1) beli vit c hanya dengan RM60, harga bukan ahli RM100, jimat RM40 tau.

ATAU

2) beli shaker warna terbaru shaklee pada harga RM18 shj..

ATAU

3) beli shaker + vit c pada harga RM78 shj.






Beli 5 botol omega guard pada bulan ogos ini sehinggav 15 september anda dapat voucher tunai RM60.

Setiap e-voucher rm20 boleh digunakan pada belian yang seterusnya dengan min RM100 produk shaklee dalam satu resit.

Jom beli omega.



Boleh hubungi saya, pengedar shaklee bandar baru bangi untuk pembelian.Pengedar shaklee bandar baru bangi

Ibu marhein hati cekal :

Sakinah mohd khialdin

SID : 1266272
Whatsapp: 013-4376751

Sunday, 30 July 2017

18 manfaat Krim Herbal Blend Shaklee

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Semoga hari anda ceria selalu dan diberkati Allah hendaknya.

Saya ingin berkongsi dengan anda Kelebihan dan Manfaat Krim Herbal Blend Shaklee.




Herbal Blend Multipurpose cream merupakan krim pelbagai guna yang menggunakan campuran 4 herba utama iaitu Sage, Horse chestnut, Yarrow dan Rosemary. Ia merupakan krim first aid kit  yang wajib ada di setiap rumah.

Mari kita lihat mengapakah Shaklee memilih 4 herba utama ini sebagai ramuan utama dalam krim herbal blend.

1. SAGE

*sage biasanya dibuat sebagai essential oil (EO).
*sage bersifat anti-inflammation (anti radang). Apabila badan kita diserang toksin, racun, kuman atau parasit, sel akan mengalami keradangan. Contoh keradangan adalah bengkak, bernanah, kulit jadi kemerahan, bisul.
*jika mana-mana keradangan terjadi, bolehlah sapu krim herbal blend pada tempat radang dengan syarat is belum terdedah, luka atau pecah.

2. HORSE CHESTNUT

*Ia bersifat anti radang seperti sage dengan tambahan ia memberi kesan ke atas saluran darah.
*Maka ia sangat sesuai untuk pesakit yang menderita penyakit reumatoid arthritis (RA), penyakit autoimun seperti SLE dan vericose vein.


3. YARROW

*Yarrow biasanya dibuat sebagai essential oil (EO).
*ia memberi kesan anti-bakteria, anti-virus dan anti-fungus
*Yarrow memberi cooling effect, orang-orang pada zaman dahulu menggunakan yarrow untuk merawat demam.
*Merawat sakit gigi dengan cara disapu pada pipi (AWAS- jangan ditelan).


4. ROSEMARY

*Rosemary merupakan essential oil (EO) yang sangat mudah didapati.
*ia banyak digunakan dalam masakan barat terutanma dalam masakan kambing untuk menghilangkan bau hamis yang kuat.
*Rosemary bersifat anti-bakteria
*ia melancarkan peredaran darah dan memberi kesan menenangkan (sesuai untuk anak demam, sakit gigi dan memberi kesan kelegaan bagi pengembara (traveller).
*ia juga memperbaikki mood.

5. BAHAN LAIN :

* mentol ---memberi cooling effect dan rasa sejuk
               ---tidak sesuai untuk disapu atas luka yang terdedah seperti ganggren pada pesakit diabetes.





Antara kelebihan dan Manfaat Krim Herbal Blend Shaklee ialah :
  1. Merawat kulit gatal
  2. Menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox
  3. Losyen harian untuk kulit kering
  4. Krim urut badan lenguh
  5. Merawat kesan luka melecur 
  6. Melembutkan kulit / tumit kasar @ pecah.
  7. Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin / muka / kepala
  8. Melegakan badan / kepala ketika tidak sihat
  9. Merawat eczema dan gatal-gatal akibat gigitan serangga
  10. Ubat luka atau melecur
  11. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
  12. Menghilangkan parut
  13. Losyen harian
  14. Baik untuk demam ( disapu di seluruh badan dan setengah jam akan berpeluh bermakna badan sedang respons pada krim tersebut bagi mengeluarkan haba berlebihan dalam badan).
  15. Membuang angin pada perut bagi memberi keselesaan pada perut anda
  16. Membuang selulit serta  memecahkan lemak berlebihan.
  17. Sesuai untuk pesakit autoimun seperti SLE, reumatoid arthritis (RA) dan vericose vein.
  18. Merawat sakit gigi (sapu pada pipi)

Adakah ia selamat digunakan ke atas bayi?

Krim Herbal Blend Shaklee sudah berada di pasaran sejak 15 tahun dan ia terbukti selamat dan berkesan . Ia bebas paraben dan steroid, diperbuat daripada shea butter. Shaklee menggunakan African Shea Butter yang kaya dengan natural moisturizer. Shea butter selamat digunakan ke atas bayi kerana ia adalah bebas toksin dan cukup lembut untuk kulit bayi yang sensitif.

Mahal ke?

Harga runcit untuk 1 tiub herbal blend shaklee adalah RM39.75. Kalau nak dibandingkan dengan krim krim yang terdapat di pasaran, teramatlah murahnya. Nak lebih jimat dengan potongan 20% daripada harga yang saya sebut, bolehlah hubungi saya di whatsapp 013-4376751.

COD sekitar Bangi.

Konsultasi dan nasihat berterusan adalah percuma ye. InsyaAllah, anda dapat manfaat daripada harga yang anda bayar.

Ibu Marhein Hati Cekal :

Sakinah Mohd Khialdin
SID : 1266272
Whatsapp : 013-4376751
Email : sakinahmk@gmail.com


Sunday, 23 July 2017

PENGEDAR VIVIX SHAKLEE BANDAR BARU BANGI

Kepada warga Bangi yang ingin membeli VIVIX SHAKLEE, boleh mendapatkannya dari saya, PENGEDAR VIVIX SHAKLEE BANDAR BARU BANGI : Sakinah. Hubungi saya di talian 013-4376751. Wasap atau call. COD BANGI, BANGI LAMA, BANDAR SERI PUTRA, BUKIT MAHKOTA, BANGI AVENEU, KAJANG.

Wednesday, 12 July 2017

Korset Premium Beautiful : Tak Kenal Maka Tak Cinta














Korset Premium Beautiful adalah pakaian dalam wanita yang direka khusus untuk pelangsingan dan kesihatan. Korset jenama nombor satu ini telah diiktiraf sebagai produk Superbrands yang diperbuat daripada bahan yang sangat berkualiti dan selesa dipakai sehinggakan dijamin kualitinya sepanjang hayat.

Berpandukan teknologi terulung dari tiga buah negara maju iaitu Amerika Syarikat, Jepun dan Jerman korset Premium Beautiful ini telah dicipta untuk mempertingkatkan kesihatan disamping memberi pembentukan badan yang cantik.

Rahsianya terdapat pada bebenang korset Premium Beautiful yang disuntik dengan bahan yang menghasilkan gelombang Far Infrared (FIR) yang memberi kesan kebaikan kepada pemakai. Premium beautiful adalah satu-satunya korset pelangsingan yang mengandungi teknologi FIR sejak 20 tahun dahulu sehingga kini.

Sudah ramai yang telah memakai korset Premium Beautiful ini dan merasai kebaikan dari segi peningkatan kesihatan dan kecantikan badan. Kebaikan kesihatan yang diberikan oleh korset ini tidak terhad kepada wanita sahaja. Ia sesuai dimanfaatkan oleh semua orang termasuklah golongan lelaki dan semua peringkat umur termasuklah bayi.

Korset Premium Beautiful ini didatangkan dengan set yang terdiri daripada Long Bra (coli), Long Girdle (seluar) dan Waist Nipper (bengkung). Setiap satu bahagian direka untuk memberi kesan kebaikan yang tersendiri tanpa mengurangkan faktor gaya yang cantik dan keselesaan.



KEISTIMEWAAN LONG BRA (HADAPAN)




A- Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong payu dara.


B- Lace 'Cup' mempunyai keanjalan supaya dapat mengelakkan payudara dari melimpah keluar. Untuk ibu yang menyusukan bayi, hanya tarik kebawah untuk mengeluarkan isi payudara. Tindakbalas ini mengelak dari payudara jatuh. FIR juga terdapat disini, air susu tidak akan menitis-nitis/berhenti ia akan mengoptimumkan perkilangan air susu tidak berlebih tidak juga berkurang.

C- 2 batang keluli bermemori (kiri dan kanan di tulang rusuk) berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan . Badan akan terbentuk menjadi kon shape disini- anda akan kelihatan mantap disini.


D- Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coli dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur payu dara. FIR paling banyak disini untuk pembakaran lemak yang maximum keatas perut yang buncit disini.


KEISTIMEWAAN LONG BRA (BELAKANG)


A- Kedudukan dan bentuk tali yang tidak mudah jatuh (kebanyakkan jenama lain akan gagal disini). Tali ini tidak menganjal bertahun-tahun lamanya. Tidak berbekas seperti anda memakai Bra biasa. Keselesaan sepanjang hari. Tali bra yang boleh diketatkan atau dilonggarkan ikut keselesaan masing-masing.


B- Rekaan bentuk "U" pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menyerlahkan pandangan kurus (lemak akan menjadi tipis disini) dari belakang badan anda, ia juga mempercepatkan pembentukan (shaping) di belakang badan, dan juga menambah kontur bahagian belakang. Lemak yang tebal, ajaibnya akan hilang sebaik sahaja anda memakai scara peraturan disini.


C- Rekaan 3 laras cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai. Bila anda berubah ke cangkuk terakhir-TAHNIAH memang banyak perubahan sudah berlaku keatas anda!


D- Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang, turut mengatasi masalah berbadan besar. Lemak-lemak disini akan mencair dan dibakar tanpa sedar. Jika anda gemuk, anda akan kelihatan ada 'cutting' disini- 5minit 'instant result'.


                                 KEISTIMEWAAN BENGKUNG (HADAPAN)                              




A- Batang keluli memori(Ada 7 tulang kesemuanya) dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk. Tulang-tulang ini sangat lembut dan mengikut bentuk badan-keselesaan sepanjang hari. Kesan 'effect' pemakaian kimono pada wanita jepun ini di applikasikan keatas teknologi pembuatan bengkung premium beautiful. ANDA tidak akan bongkok sehingga ke tua jika amalkan pemakaian bengkung. Sakit pinggang/belakang juga akan LENYAP juga dari badan!

B- Cangkuk 3 laras disisi untuk keselesaan badan dan mempercepatkan pembakaran lemak degil disini. Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.

C-Perut menjadi kemas dan rata disini. Amat sesuai juga untuk kaum adam yang 'boroi'. Alamailah sendiri keberkesanannya


KEISTIMEWAAN BENGKUNG (BELAKANG)




A-Tali ini kegunaannya untuk mengemas dan merampingkan pinggang.automatik menjadi ramping Cara menggunakannya, tarik nafas sebelum menarik tali tersebut. Badan yang gemuk dan 'flabby' akan . Sesiapa yang tiada pinggang ALAMILAH SENDIRI! Sehingga kini ini belum ada rekod aduan mengatakan tali ini pernah putus. Made in Japan- bukan seperti tali biasa, sangat kukuh buatannya.


KEISTIMEWAAN GIRDLE (BELAKANG)


A-'Love Shape' nipis untuk membentuk pinggul yang seksi lagi montok dan menaikkan pinggul (uplift).

B-Penggunaan renda yang fleksibel, mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.

C-Mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna. 

MATERIAL OF PREMIUM BEAUTIFUL

Pakaian Dalam Pembentukan Badan PREMIUM BEAUTIFULmembentuk kontur keseluruhan badan yang menarik, bentuk badan yang sihat dan seimbang. Memberikan kesan secara serta merta dengan selamat tanpa memerlukan pengambilan ubat, melakukan pembedahan dan senaman.  

Set PREMIUM BEAUTIFUL ini mengfokuskan 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan atau pembentukan badan. 

Set PREMIUM BEAUTIFUL bukan pakaian dalam yang biasa. Ia memberi kesan serta merta dengan selamat tanpa memerlukan pengambilan ubat, melakukan pembedahan atau senaman. Diperbuat daripada fabrik AKWATEK dan AKWADYNE yang sebati dengan air. Kadar penyerapan peluh dan peredaran udara adalah baik, selesa dan tidak terikat semasa memakainya.

CARA PEMAKAIAN YANG BETUL
 
Long Bra
  • 1-Sarungkan bra Premium Beautiful ke badan & kemaskan (masukkan) payu dara ke dalam cawan bra.
  • 2-Pasangkan cangkuk di bahagian belakang.
  • 3-Bongkukkan badan. Tarik semua lebihan lemak dibawah ketiak & dibawah lengan dan bawa ke hadapan, masukkan ke dalam cawan bra.
  • 4-Laraskan tali bra & kemaskan bra 'cup' supaya dapat kedudukan yang selesa.
  •  5-Betulkan kedudukan bra di tahap keselesaan anda.
 Waist Nipper (Bengkung)
  • 1-Kedudukan bengkung Premium Beautiful, pastikan 'batu permata' berada betul-betul ditengah badan. Pasang kesemua cangkuk (position cangkuk memang di tepi badan)
  • 2-Betulkan kedudukannya
  • 3-Pegang tali
  • 4-Silangkan tali di belakang, tahan nafas & tarik tali (membawa kesan pinggang meramping) dan bawa cangkuk kehadapan.5-Cangkukkan ikut keselesaan. Pastikan ianya selesa.
  • Untuk kesan yang lebih elok, anda digalakkan memakai Premium Beautiful selama 8 jam. Anda akan mendapat kesan yang menakjubkan. Percayalah....saya dah rasa, anda bila lagi.

  Long Girdle
  • 1-Lipatkan bahagian pinggang dan kaki girdle Premium Beautiful.
    2-Sarungkan ke badan seperti memakai 'seluar dalam'.
    3-Masukkan tangan di bahagian punggung, paha depan & belakang dan tarik lebihan lemak ke atas.
    4-Perbetulkan kedudukannya agar selesa.

    Tips :
  • Anda perlu berjalan beberapa langkah bagi memastikan kedudukan GIRDLE betul dan selesa. Jika anda terasa pedih & perit, bermakna Girdle bukan berada di kedudkan yang betul, jadi anda perlu tarik tetulang di bawah punggung bagi memastikan anda selesa dan nampak kemas sepanjang hari.

    CARA BASUHAN YANG BETUL


    • Cecair pekat Premium Beautiful Wash (guna hanya 1 penutup-boleh jimat sehingga~3-4bulan)
    • Bersifat lembut di khaskan untuk lingerie wash
    • Ekstrak tumbuhan & Vitamin
    • Tidak melunturkan warna fabrik
    • Faedah kepada kelembapan kulit (lembut & 'moisture')-tidak mengeringkan kulit semasa membasuh
    • menghapuskan bakteria & bau
    • Keharuman bunga-bunga ( keharuman terasa seluruh bilik air)
    Cara-Cara Yang Betul
    • Larutkan 1 penutup 'liquid wash' dalam air suam.
    • Seelokknya gunakan baldi atau besen ( untuk merendam set PB anda)
    • Hanya Rendam 10 minit sahaja sambil gosok2 manja PB anda
    • Jirus dgn air bersih.
    • Toskan Premium Beautiful anda
    •  Lap dgn tuala bg pengeringan yang cepat
    • Gantung Dgn Hanger
    • Kipaskan.
    PANTANG LARANG

    ☺Dilarang menggunakan
    syampu atau losyen beralkali tinggi pada Premium Beautiful

    ☺Dilarang menjemur pakaian dibawah 
    sinaran cahaya matahari

    ☺Dilarang menggunakan seterika

    ☺Dilarang menggunakan mesin basuh

    ☺Dilarang memerah pakaian untuk tujuan 
    mengeringkan air

    TESTIMONI PENGGUNA

    Testimoni 1 :

    Dari 66kg, kini hanya 58kg..

    Puan Wan Nazrina Zainal Abidin
    30 tahun

    Seperti kebanyakan wanita, saya berputus asa dan merasa rendah diri dengan bentuk badan yang kurang menarik selepas melahirkan anak malah saya kelihatan lebih berumur dari usia sebenar. Saya merasa tercabar apabila rakan-rakan, saudara-mara terutama suami menegur mengenai perubahan bentuk badan. Sebaik sahaja kembali dari Amerika Syarikat, saya berazam untuk melakukan apa sahaja untuk mengembalikan bentuk badan. Masalah saya selesai apabila saya diperkenalkan kepada pakaian pembentukan badan berjenama Premium Beautiful.

    Setelah mencuba selama 5 bulan, tubuh badan saya yang kurang menarik telah mula terbentuk semula seperti zaman remaja dahulu. Daripada berat 66kg, kini berat badan saya hanya 58kg sahaja, Yang paling membanggakan ialah suami telah memuji bentuk badan saya sekarang dan ini mengeratkan hubungan antara suami isteri dalam menempuh alam berumahtangga. Selain memiliki bentuk badan lebih menarik, saya kini berasa lebih cergas, sihat dan berkeyakinan kerana penyakit yang dihidapi seperti lelah, migrain, gastrik, tonsil dan sengal-sengal sendi semakin berkurangan dan mulai sembuh.

    Dari pengalaman saya, untuk memiliki bentuk tubuh yang menarik dan kesihatan fizikal berpanjangan merupakan aset yang paling berharga dan tidak ternilai jika dibandingkan dengan wang ringgit.

    Testimoni 2 :

    Badan lebih segar dan migrain berjaya diatasi..

    Puan Safiah Yosop
    33 tahun - Ibu kepada 2 puteri

    Rekacipta pakaian dalam Premium Beautiful ini diperakui sendiri oleh Puan Safiah Yosop, berusia 33 tahun yang berpengalaman menggunakannya dan merasai kesan kepentingannya. Menurut beliau, "Sebelum diperkenalkan pakaian dalam berjenama Premium Beautiful, tubuh saya kelihatan kurang menarik terutama selepas melahirkan anak ditambah pula peningkatan berat badan yang tidak seimbang dengan berat 68kg dan ketinggian 1.48m. Tubuh badan mengandungi lemak atau selulit terutama di bahagian perut, peha dan pinggul. Tetapi kini, selepas diperkenalkan dan menggunakan pakain dalam ini, saya kini telah memiliki bentuk tubuh badan yang diimpikan termasuk penurunan berat badan serta tahap kesihatan yang memuaskan."

    Menurut belaiu lagi, "Sebelum menggunakan pakaian berjenama Premium Beautiful ini, saya telah mencuba pakaian dalam berjenama lain untuk beberapa bulan tetapi kurang berkesan. Ini berbeza sama sekali dengan pakaian dalam jenama Premium Beautiful yang juga menekankan keberkesanannya dari segi kesihatan. Masalah pusingan haid tidak teratur dapat diatasi, tubuh badan merasa lebih segar dan paling penting sakit kepala 'migrain' yang kerap dialami sejak bangku sekolah dapat diatasi. Alhamdulillah."

    Testimoni 3 :

    Bentuk tubuh semakin menawan...
    Puan Hasnah Mat, 41 tahun

    Walau telah berusia 41 tahun dan memilikan 4 orang cahaya mata, tetapi ramai yang menyangka saya berusia diawal 30-an.Ini semua adalah kerana bentuk tubuh saya yang semakin menarik. Setelah diperkenalkan oleh   seorang rakan tentang kelebihan serta kebaikan Premium Beautiful ini, saya mula tertarik. Menyedari kepentingan penampilan menarik bagi seseorang wanita itu, terutamanya saya yang berstatus janda ini, saya gagahi juga melabur untuk membeli pakaian dalam ini dengan harapan dapat mengubah penampilan saya yang menjadi punca keruntuhan rumahtangga dengan bekas suami yang malu dengan penampilan dan bentuk   tubuh yang tidak menarik dulu.
    Rupa-rupanya pelaburan ini memang berbaloi!. Jika berat badan saya dahulu 79kg dan kelihatan seperti balak ( sindiran bekas suami), kini dalam usia 40-an dan mempunyai anak sulong berusia 19 tahun, saya dapat memiliki bentuk badan yang menarik kembali seperti anak dara dahulu dengan berat 54kg.

    Ramai yang telah memuji bentuk tubuh saya ini, malah paling menbanggakan bekas suami juga terkejut melihat perubahan bentuk badan dan penampilan dayan yang sering memakai kebaya setiap kali datang melawat anak-anak.
    Selain ia membentuk tubuh, ia juga berkesan membantu memulihkan sakit pinggang yang saya alami dahulu, datang bulan yang tidak teratur dan sering keletihan akibat kurang bertenaga.

    Kini, kehidupan saya saya semakin sihat, ceria dan bertenaga dalam menjalani aktiviti harian. Tambahan pula saya telah bergerak aktif dalam perniagaan ini. Alhamdulillah saya merupakan salah seorang usahawan yang semakin meningkat naik.

    Testimoni 4 :

    HoHo!!! Berat saya sebelum ini 110++ kg, sekarang berat saya 80kg++, tanpa pil, tanpa teh pelansing, tanpa bersenam, saya tak diet pun dan yang paling best saya boleh makan apa saja! Ya! Menakjubkan! Rahsianya....... saya hanya pakai Premium Beautiful. Saya heppy betul sekarang ;D.

    - Shadila Hanum Abdullah pengkongsian testimoni beliau semasa talk di Shah Alam ;)

    Testimoni 5 :

    "Tahniah!! Saya pengguna Corsett Beautiful hampir 6thn..tp tolak 9bulan 2x coz dah 2kali bersalin. Saya setia menggunakan corsett ini selama 8jam sehari dr umur 19thn sehingga sekarang umur 25thn. Nyawa kedua saya kerana saya selepas keluar dr bilik operation bersalin harta y saya cari adalah bengkung hai o. Pakai sendiri ats katil, then after 1week complete set saya gunakan. Sehingga kini saya hanya ada 1sahaja corsett sehinggalah ulangtahun ke-2 perkahwinan saya, Suami saya berusaha membeli n menghadiahkan kpd saya. Terima kasih Premium Beautiful Corsett Hai o krn mbr kebahagian dlm umah tangga n kesehatan pd sy :) " ~Mummy stylo.

    Anda Bagaimana...?
    "WAH!!mmg hasil yang sangat menakjubkan...tak percaya????saya bagi anda jaminan dalam masa satu bulan sahaja, anda pasti akan BERPUAS HATI..PERCAYALAH..

    PREMIUM BEAUTIFUL JUGA DIPANGGIL PRODUK "ABANG SAYANG"....
    KEPADA KAUM WANITA, SAYANGILAH DIRI ANDA..

    REBUTLAH PELUANG INI RAKAN-RAKAN.. 
    SAIZ MENGIKUT BADAN ANDA DARI 
    XS-XXXXL!!JGN RISAU..!!
    DIRI WANITA BEGITU BEHARGA.... 





    Hubungi saya :

    Sakinah mohd khialdin
    013-4376751
    sakinahmk@gmail.com

    Senarai Pengedar Shaklee, Cara Daftar Ahli Shaklee, Cara Beli Shaklee Online

    Senarai Stokis Shaklee 2017

    1. Pengedar Shaklee Alor Setar : COD Area Jitra / Alor Setar
    2. Pengedar Shaklee Jitra : COD Area Alor Setar / Jitra
    3. Pengedar Shaklee Putrajaya : COD Putrajaya / Cyberjaya / Dengkil
    4. Pengedar Shaklee Klang : COD Area Klang / Kapar / Meru / Setia Alam
    5. Pengedar Shaklee Seremban : COD Area Seremban / Seremban 2 / Panchor
    6. Pengedar Shaklee Ampang : COD Area Ampang / Wangsa Maju / Setiawangsa / Sri Rampai
    7. Pengedar Shaklee Temerloh : COD Area Temerloh
    8. Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : COD Area Kuala Lumpur / Cheras
    9. Pengedar Shaklee USJ : COD Area USJ / Subang Jaya / Sunway
    10. Pengedar Shaklee Puchong : COD Area Puchong / Kinrara
    11. Pengedar Shaklee Kuantan : COD Area Kuantan
    12. Pengedar Shaklee Shah Alam / Subang Jaya : COD Shah Alam / Subang Jaya
    13. Pengedar Shaklee Miri : COD Miri / Brunei
    14. Pengedar Shaklee Cheras : COD Cheras / Ampang / Hulu Langat
    15. Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam : COD Klang / Shah Alam



    Produk Shaklee Terbaik




    Cara Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee 2017

    Dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee yang sah anda boleh membeli produk Shaklee pada harga ahli. Cara Daftar Ahli Shaklee Online 2017 ada di sini.


    Cara Beli Produk Shaklee Online

    Order Produk Shaklee Online melalui link yang disertakan di bawah

    1. Buy Shaklee Online Malaysia - For english user, buy Shaklee directly from Shaklee HQ
    2. Beli Shaklee Online Malaysia - Beli Shaklee daripada Pengedar Shaklee Bertauliah
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...