6 FAQ ESP YANG PERLU ANDA TAHU
PERSOALAN NEGATIF MENGENAI KACANG SOYA
1)Soya menyebabkan pertumbuhan terbantut dan masalah tiroid?
a) Kacang soya mentah mengandungi bahan anti -tirosin dan anti-pertumbuhan.Penduduk Asia memastikan bahan bahan ini tidak aktif dengan memasak terlebih dahulu kacang soya yang mereka makan.
b)PERBEZAAN SHAKLEE - bahan anti - tirosin dan anti - pertumbuhan dalam kacang soya mentah dibuang semasa pemprosesan.
2) Soya boleh menyebabkan kanser (kanser payudara/prostate)
a)Soya yang dimasak terlalu lama mengandungi bahan karsinogen.
b)PERBEZAAN SHAKLEE - Pemprosesan Shaklee menggunakan haba yang rendah untuk mengekalkan isoflavones dan asid amino yang sensitif haba.Teknik ini mengekalkan enzim dan meningkatkan kadar pemyerapan dalam badan.
3) Soya menyebabkan penggumpalan darah
a)PERBEZAAN SHAKLEE - Kacang soya Shaklee tidak mengandungi faktor Hem aglutinin. Ia telah diakui "Heart Healthy".
4)Sesetengah pakar perubatan dan klinik kanser mengesyorkan agar soya tidak dijadikan makanan, terutama bagi mereka yang mempunyai risiko kanser berkaitan hormon.
a) Kebanyakan pakar perubatan menganggap soya sebagai estrogen yang mesti dielak.Kajian menunjukkan wanita yang mengambil soya kurang risiko barah payudara (Journal of the American Medical Association, 2009).http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=185034
b)Isoflavones dari soya:
-merencat perubahan sel normal kepada sel kanser.
-melindungi daripada kanser berkaitan estrogen dan mengurangkan risiko mendapat kanser sekunder.
-merencat tindakan beberapa jenis enzim yang menggalakkan pertumbuhan dan perkembangan sel kanser.
-menghalang kanser daripada merebak ke organ lain.
5) Produk Soya asidik atau alkali?
a)Kebanyakan produk soya menyebabkan badan berasid tetapi pemprosesan Shaklee telah menghasilkan isolate protein soya yang neutral.
6) Alergi kepada Soya atau sensitif kepada Soya?
a)Alergic dan sensitif kepada apa apa jenis makanan tidak dapat dielakkan , termasuklah kepada Soya(elakkan soya jika anda anaphylactic reaktor kepada soya.)
1)Soya menyebabkan pertumbuhan terbantut dan masalah tiroid?
a) Kacang soya mentah mengandungi bahan anti -tirosin dan anti-pertumbuhan.Penduduk Asia memastikan bahan bahan ini tidak aktif dengan memasak terlebih dahulu kacang soya yang mereka makan.
b)PERBEZAAN SHAKLEE - bahan anti - tirosin dan anti - pertumbuhan dalam kacang soya mentah dibuang semasa pemprosesan.
2) Soya boleh menyebabkan kanser (kanser payudara/prostate)
a)Soya yang dimasak terlalu lama mengandungi bahan karsinogen.
b)PERBEZAAN SHAKLEE - Pemprosesan Shaklee menggunakan haba yang rendah untuk mengekalkan isoflavones dan asid amino yang sensitif haba.Teknik ini mengekalkan enzim dan meningkatkan kadar pemyerapan dalam badan.
3) Soya menyebabkan penggumpalan darah
a)PERBEZAAN SHAKLEE - Kacang soya Shaklee tidak mengandungi faktor Hem aglutinin. Ia telah diakui "Heart Healthy".
4)Sesetengah pakar perubatan dan klinik kanser mengesyorkan agar soya tidak dijadikan makanan, terutama bagi mereka yang mempunyai risiko kanser berkaitan hormon.
a) Kebanyakan pakar perubatan menganggap soya sebagai estrogen yang mesti dielak.Kajian menunjukkan wanita yang mengambil soya kurang risiko barah payudara (Journal of the American Medical Association, 2009).http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=185034
b)Isoflavones dari soya:
-merencat perubahan sel normal kepada sel kanser.
-melindungi daripada kanser berkaitan estrogen dan mengurangkan risiko mendapat kanser sekunder.
-merencat tindakan beberapa jenis enzim yang menggalakkan pertumbuhan dan perkembangan sel kanser.
-menghalang kanser daripada merebak ke organ lain.
5) Produk Soya asidik atau alkali?
a)Kebanyakan produk soya menyebabkan badan berasid tetapi pemprosesan Shaklee telah menghasilkan isolate protein soya yang neutral.
6) Alergi kepada Soya atau sensitif kepada Soya?
a)Alergic dan sensitif kepada apa apa jenis makanan tidak dapat dielakkan , termasuklah kepada Soya(elakkan soya jika anda anaphylactic reaktor kepada soya.)
Comments
Post a Comment