Skip to main content

Kepimpinan dan sumbangan Shaklee kepada Alam sekitar.

1960       Memperkenalkan Basic –H, iaitu bahan pencuci biodegradasi  dan tidak bertoksik yang pertama  di dunia.


1989       Shaklee memberi bantuan kewangan dan produk kepada satu ekspedisi  trans-antartika yang diketuai Will Steger-individu pertama yang menjelajah Antartika dengan berjalan kakidengan jarak 3700 batu.1989       Shaklee dengan kerjasama American Himalayan Foundation telah menanam lebih daripada 1 juta pokok di Asia.


1990       Shaklee menerima anugerah “Family Circle’s Green –Chip “ sebagai salah satu daripada 10 syarikat yang mesra alam sekitar.1991       Produk untuk kegunaan rumah digunakan dalam projek “Biosphere 2”
1996       Produk Shaklee digunakan di atas kapal Odyssey, yang menjalankan penyelidikan dan pengumpulan data pencemaran laut di seluruh dunia.2000       Shaklee menjadi syarikat pertama di dunia yang memperolehi pensijilan CLIMATE NEUTRAL™.


2002       Shaklee dianugerahkan “Climate Protection” oleh Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat.


2002       Shaklee menerima anugerah “Enviromental Stewardship” daripada Social Accountibility International.2003       Shaklee menyokong pembinaan sebuah turbin tenaga angin bagi Orang Asli Amerika
2003       Shaklee membantu penukaran bas sekolah diesel di San Bernardio, California kepada biodiesel.


2005       Menyokong usaha Dr. Wangari Maathai, pemenang Nobel Peace 2004 ke atas projek beliau – Green Belt Movement.


2007       Shaklee merupakan syarikat pertama di dunia yang mengimbangi pembebasan karbon, iaitu kerjasama dengan sebuah organisasi yang dipelopori oleh Dr Jeffrey D. Sachs


2007       Shaklee dipilih oleh Healthy Child Healthy World untuk menjadi rakan kongsi ekslusif kepada penghasilan video bertajuk : “ Creating Healthy Environments for Children.

2007       Shaklee dipilih oleh pengeluar filem “THE 11th HOUR” (dokumentari alam sekitar ) sebagai rakan kongsi pengeluar filem – merujuk kepada komitmen dan sumbangan Shaklee sebagai penerajui alam sekitar.

Comments

Popular posts from this blog

Cara merawat chicken pox / cacar air bayi

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Belum terlambat untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada pembaca blog. Semoga Syawal kali ini menzahirkan insan yang lebih baik dari sebelumnya hasil tuaian bulan Ramadhan.


Pada entri kali ini, saya ingin berkongsi cara merawat chicken pox / cacar air pada bayi secara semulajadi.

Chicken Pox merupakan infeksi virus varicella-zoster yang menyebabkan kegatalan pada tompok-tompok merah berair pada seluruh badan. Ia juga menyebabkan simptom seakan flu atau selsema.

Penyakit ini biasanya menyerang kanak kanak di bawah 12 tahun. Selain itu, wanita hamil dan mereka yang lemah sistem imun berisiko tinggi untuk dijangkiti chicken pox.

Kanaka kanak yang sihat mungkin tidak memerlukan apa-apa rawatan dan boleh sembuh di rumah sahaja. Namun, bawalah bayi anda berjumpa doktor untuk mengelakkan sebarang komplikasi yang lebih teruk.


TANDA TANDA CHICKEN POX PADA BAYI:

1. Demam dengan suhu badan 38.3 hingga 38.8 darjah celcius. Ia boleh berlanjutan …

18 manfaat Krim Herbal Blend Shaklee

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Semoga hari anda ceria selalu dan diberkati Allah hendaknya.

Saya ingin berkongsi dengan anda Kelebihan dan Manfaat Krim Herbal Blend Shaklee.
Herbal Blend Multipurpose cream merupakan krim pelbagai guna yang menggunakan campuran 4 herba utama iaitu Sage, Horse chestnut, Yarrow dan Rosemary. Ia merupakan krim first aid kit  yang wajib ada di setiap rumah.

Mari kita lihat mengapakah Shaklee memilih 4 herba utama ini sebagai ramuan utama dalam krim herbal blend.

1. SAGE

*sage biasanya dibuat sebagai essential oil (EO).
*sage bersifat anti-inflammation (anti radang). Apabila badan kita diserang toksin, racun, kuman atau parasit, sel akan mengalami keradangan. Contoh keradangan adalah bengkak, bernanah, kulit jadi kemerahan, bisul.
*jika mana-mana keradangan terjadi, bolehlah sapu krim herbal blend pada tempat radang dengan syarat is belum terdedah, luka atau pecah.

2. HORSE CHESTNUT

*Ia bersifat anti radang seperti sage dengan tambahan ia memberi ke…

Cod Liver Oil Vs Fish Oil ? Mana satu menjadi pilihan?

Pada zaman dahulu, minyak hati ikan Cod (Cod Liver Oil) sering disimpan dalam peti ais untuk kegunaan harian untuk merawat pelbagai penyakit seperti kekejangan dan sakit sendi. Zaman moden ini, biasanya, anda akan berjumpa dengan botol minyak ikan berbanding minyak hati ikan Cod. Yang mana yang lebih bermanfaat antara hati minyak ikan Vs minyak ikan?