Skip to main content

20 info CoQ heath Shaklee yang anda rugi jika tak tahu...

20 Info CoQ Health Shaklee yang Perlu Anda Tahu.
CoQ Health shaklee merupakan produk yang baru berada 3 bulan dalam pasaran  (Jun 2013) setelah menjalani pelabagai kajian dan ujian makmal. Ia mengandungi CoQ 10 (28mg), Vitamin E (10 mg)dan Ekstrak teh hijau (10mg.

1. CoQ 10 juga dikenali sebagai Coenzyme Q10, ubiquinone, dan ubidecarenone 

2. CoQ 10 merupakan sejenis nutrien / kofaktor larut lemak

3. CoQ 10 telah ditemui oleh Prof Fredrick L. Crane pada tahun 1957.

4. Perkaitan antara CoQ 10 dan penghasilan tenaga telah ditemui oleh Dr Peter D. Mitchell pada tahun 1978. Beliau mendapat hadiah nobel kerananya.5. CoQ 10 sebenarnya  amat penting di ambil sebagai supplemen dalam masalah kesuburan lelaki dan wanita. klik sini.

6. CoQ10 membantu dalam penghasilan telur / ovum wanita yang matang dan berkualiti, sekaligus membantu menjayakan proses persenyawaan. 

7. Coq10 digunakan oleh sel badan untuk menghasilkan tenaga bagi tujuan  tumbesaran dan mengawalatur sel.

8. Kajian yang dijalankan oleh Dr Eleizer Burstein dan rakan rakan mendapati coQ10 membantu pesakit pesakit mereka dalam prosedur IVF.

9. Kajian pada tahun 2009 di Iran mendapati bahawa CoQ10 membantu dalam peningkatan bilangan dan motiliti sperma.


10. Terdapat banyak kajian yang telah mengaitkan antara CoQ10 dan kesuburan lelaki.


11. Organ seperti jantung, buah pinggang dan hati mengandungi konsentrasi CoQ 10 yang paling tinggi.


12. CoQ Health Shaklee menggunakan sistem emulsi minyak kacang soya yang membantu badan dalam proses penyerapan dan meningkatkan kadar bioavailabiliti badan terhadap CoQ 10. klik sini.


13. CoQ 10 digunakan untuk kesihatan jantung, memperbaiki peredaran darah, menggalakkan tekanan darah normal, melawan keletihan, meningkatkan tahap tenaga dan stamina, dan meningkatkan fungsi otak.


14. Selari dengan peningkatan umur, tahap CoQ 10 dalam badan akan menurun. 


15. Pesakit kronik seperti masalah jantung, muscular distrofi (penyakit berkaitan otot yang melambatkan pergerakan, Parkinson,kanser, diabetes dan HIV/AIDS mempunyai kadar konsentrasi CoQ10 yang rendah dalam badan mereka. Klik sini


16. Badan kita menghasilkan CoQ 10, dan ia digunakan oleh sel untuk menghasilkan tenaga yang penting untuk pertumbuhan dan baikpulih.


17. CoQ Health Shaklee mengandungi CoQ 10 dan ekstrak teh hijau yang  bertindak sebagai antioksidan, yang melindungi sel sel badan daripada dirosakkan akibat molekul molekul yang merbahaya (seperti radikal bebas.klik sini

18. CoQ Health Shaklee juga boleh digunakan untuk menggalakkan kulit yang cantik dan berseri.


19. Ada kajian yang mengatakan CoQ 10 membantu sistem imun dan boleh menjadi rawatan sekunder untuk penyakit kanser.klik sini


20. CoQ 10 juga boleh mencegah migrain. klik sini
Comments

Popular posts from this blog

Cara merawat chicken pox / cacar air bayi

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Belum terlambat untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada pembaca blog. Semoga Syawal kali ini menzahirkan insan yang lebih baik dari sebelumnya hasil tuaian bulan Ramadhan.


Pada entri kali ini, saya ingin berkongsi cara merawat chicken pox / cacar air pada bayi secara semulajadi.

Chicken Pox merupakan infeksi virus varicella-zoster yang menyebabkan kegatalan pada tompok-tompok merah berair pada seluruh badan. Ia juga menyebabkan simptom seakan flu atau selsema.

Penyakit ini biasanya menyerang kanak kanak di bawah 12 tahun. Selain itu, wanita hamil dan mereka yang lemah sistem imun berisiko tinggi untuk dijangkiti chicken pox.

Kanaka kanak yang sihat mungkin tidak memerlukan apa-apa rawatan dan boleh sembuh di rumah sahaja. Namun, bawalah bayi anda berjumpa doktor untuk mengelakkan sebarang komplikasi yang lebih teruk.


TANDA TANDA CHICKEN POX PADA BAYI:

1. Demam dengan suhu badan 38.3 hingga 38.8 darjah celcius. Ia boleh berlanjutan …

18 manfaat Krim Herbal Blend Shaklee

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Semoga hari anda ceria selalu dan diberkati Allah hendaknya.

Saya ingin berkongsi dengan anda Kelebihan dan Manfaat Krim Herbal Blend Shaklee.
Herbal Blend Multipurpose cream merupakan krim pelbagai guna yang menggunakan campuran 4 herba utama iaitu Sage, Horse chestnut, Yarrow dan Rosemary. Ia merupakan krim first aid kit  yang wajib ada di setiap rumah.

Mari kita lihat mengapakah Shaklee memilih 4 herba utama ini sebagai ramuan utama dalam krim herbal blend.

1. SAGE

*sage biasanya dibuat sebagai essential oil (EO).
*sage bersifat anti-inflammation (anti radang). Apabila badan kita diserang toksin, racun, kuman atau parasit, sel akan mengalami keradangan. Contoh keradangan adalah bengkak, bernanah, kulit jadi kemerahan, bisul.
*jika mana-mana keradangan terjadi, bolehlah sapu krim herbal blend pada tempat radang dengan syarat is belum terdedah, luka atau pecah.

2. HORSE CHESTNUT

*Ia bersifat anti radang seperti sage dengan tambahan ia memberi ke…

Cod Liver Oil Vs Fish Oil ? Mana satu menjadi pilihan?

Pada zaman dahulu, minyak hati ikan Cod (Cod Liver Oil) sering disimpan dalam peti ais untuk kegunaan harian untuk merawat pelbagai penyakit seperti kekejangan dan sakit sendi. Zaman moden ini, biasanya, anda akan berjumpa dengan botol minyak ikan berbanding minyak hati ikan Cod. Yang mana yang lebih bermanfaat antara hati minyak ikan Vs minyak ikan?