Skip to main content

LANGKAH BERMULA

(This entry originated in wordpress-my other blog yang akan didelete sebentar sahaja lagi ;-). So, just ignore anthing odd about this entry hehe)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sepatutnya, entri ni patut ditulis sebagai langkah awal dlm pembinaan blog saya, tapi kerana over excited semalam nak berkongsi tentang kebaikkan supplemen, maka, ia jadi entri kedua, hehe.


Sebenarnya, saya takde niat langsung nak buat blog ni pada mulanya. Sebab saya ingat nak berkongsi rasa tentang shaklee di page Fb sahaja, tapi setelah menghadam (chewah, menghadam konon) slide master salwa tentang kepentingan blogging, maka saya ambil langkah segera buat blog baru guna wordpress yang satu bende pun saya tak tau. Saya perlu merangkak untuk maju ke depan dan menjadi orang yang berjaya dalam bidang yang saya baru (sangat sangat) ceburi ni.


Saya berharap pertolongan Allah akan bersama dengan saya, untuk sama sama berkongsi dengan semua tentang shaklee dan kebaikkannya. Tipulah kalau saya kata saya join shaklee semata mata untuk manfaat kesihatan, Tanpa memikirkan income yang akan saya perolehi kalau saya betul betul serius dalam bidang yang sangat berpotensi ni.
never-give-up
Apapun, biar masa yang menentukannya. Saya telah memualakan langkah. Bak kata orang yang tersayang " kalau tak mulakan langkah sekarang, kita takkan dapat melihat kejayaan pada masa akan datang"
Moga niat saya untuk membaiki kehidupan ke arah yang lebih sempurna akan diberkati Allah SWT.

Comments

Popular posts from this blog

Cara merawat chicken pox / cacar air bayi

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Belum terlambat untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada pembaca blog. Semoga Syawal kali ini menzahirkan insan yang lebih baik dari sebelumnya hasil tuaian bulan Ramadhan.


Pada entri kali ini, saya ingin berkongsi cara merawat chicken pox / cacar air pada bayi secara semulajadi.

Chicken Pox merupakan infeksi virus varicella-zoster yang menyebabkan kegatalan pada tompok-tompok merah berair pada seluruh badan. Ia juga menyebabkan simptom seakan flu atau selsema.





Penyakit ini biasanya menyerang kanak kanak di bawah 12 tahun. Selain itu, wanita hamil dan mereka yang lemah sistem imun berisiko tinggi untuk dijangkiti chicken pox.

Kanaka kanak yang sihat mungkin tidak memerlukan apa-apa rawatan dan boleh sembuh di rumah sahaja. Namun, bawalah bayi anda berjumpa doktor untuk mengelakkan sebarang komplikasi yang lebih teruk.


TANDA TANDA CHICKEN POX PADA BAYI:

1. Demam dengan suhu badan 38.3 hingga 38.8 darjah celcius. Ia boleh berlanjutan …

Cod Liver Oil Vs Fish Oil ? Mana satu menjadi pilihan?

Pada zaman dahulu, minyak hati ikan Cod (Cod Liver Oil) sering disimpan dalam peti ais untuk kegunaan harian untuk merawat pelbagai penyakit seperti kekejangan dan sakit sendi. Zaman moden ini, biasanya, anda akan berjumpa dengan botol minyak ikan berbanding minyak hati ikan Cod. Yang mana yang lebih bermanfaat antara hati minyak ikan Vs minyak ikan?


18 manfaat Krim Herbal Blend Shaklee

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Semoga hari anda ceria selalu dan diberkati Allah hendaknya.

Saya ingin berkongsi dengan anda Kelebihan dan Manfaat Krim Herbal Blend Shaklee.




Herbal Blend Multipurpose cream merupakan krim pelbagai guna yang menggunakan campuran 4 herba utama iaitu Sage, Horse chestnut, Yarrow dan Rosemary. Ia merupakan krim first aid kit  yang wajib ada di setiap rumah.

Mari kita lihat mengapakah Shaklee memilih 4 herba utama ini sebagai ramuan utama dalam krim herbal blend.

1. SAGE

*sage biasanya dibuat sebagai essential oil (EO).
*sage bersifat anti-inflammation (anti radang). Apabila badan kita diserang toksin, racun, kuman atau parasit, sel akan mengalami keradangan. Contoh keradangan adalah bengkak, bernanah, kulit jadi kemerahan, bisul.
*jika mana-mana keradangan terjadi, bolehlah sapu krim herbal blend pada tempat radang dengan syarat is belum terdedah, luka atau pecah.

2. HORSE CHESTNUT

*Ia bersifat anti radang seperti sage dengan tambahan ia memberi ke…